Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

43 video's

 • Anne & Patrick Poirier in De Pont

  Al 50 jaar partners in kunst en leven, Anne & Patrick Poirier geven een inzicht in hun fantastische verbeelding in een groot overzicht van installaties, tekeningen en sculpturen.

 • De making of Sky Mirror

  Dichterbij Anish Kapoor kun je niet komen; in deze film volg je het ontstaan process van het meters hoge sculptuur dat voor De Pont gemaakt wordt.

 • Sean Scully in De Pont museum

  Sean Scully wordt beschouwd als een van ’s werelds toonaangevende abstracte schilders. Hij werd in 1945 geboren in Dublin, groeide op in Londen en woont nu deels in New York en deels in Duitsland.

 • Ruimte voor kunst

  De filmmakers schetsen een veelzijdig beeld van het museum, vernoemd naar jurist en zakenman Jan de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap een stichting ontstond ter stimulering van hedendaagse kunst.

 • In gesprek: Marien Schouten en Rebecca Nelemans

  In Luster Live voelt kunsthistorica Rebecca Nelemans kunstenaar Marien Schouten aan de tand over zijn werk in de tentoonstelling Luster in het Tilburgse Park De Oude Warande.

 • Fiona Banner in De Pont museum

  Tegenstellingen spelen in het werk van de Britse kunstenaar Fiona Banner een belangrijke rol. De tentoonstelling in De Pont is Banners eerste grote presentatie in Nederland.

 • WJSVTK #2 De Pont

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn/haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met directeur en hoofdconservator Hendrik Driessen in De Pont.

 • Wait a minute?! Rosemarie Trockel

  In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Vera Savelkouls werd geïnspireerd door kunstenares Rosemarie Trockel.