Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

5 video's

 • A rolling stone gathers no moss – Kasper De Vos

  Kasper de Vos in de Brakke Grond

 • Jan Rosseel - Back-up

  De tentoonstelling Back-up van Jan Rosseel is het slot van een drieluik waarvan het eerste deel plaatsvond bij Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond (Amsterdam) en het tweede deel bij Museum Dr. Guislain (Gent, België). Gerijpt, doorontwikkeld en vol met nieuw werk richt de tentoonstelling bij Stroom Den Haag zich op de complexe relatie tussen geheugen, beeld en verbeelding. Op de relatie tussen geschiedenis, politiek en macht.

 • Light Displace ment

  Meggy Rustamova vertelt over de thema's in haar werk en haar nieuwe totaalinstallatie Light Deportations die ze maakte voor haar solo-expositie Light Displacement in de Brakke Grond.

 • Jan Rosseel over zijn werkwijze en Back-up in Museum Dr. Guislain

  Hoe wordt ons collectieve geheugen gevormd? Welke rol spelen media, psyche en politiek hierin? Deze vragen staan centraal in het onderzoek van ‘visual storyteller’ Jan Rosseel.

 • Jan Rosseel over zijn expositie Back-up in de Brakke Grond

  Fotograaf en ‘visual storyteller’ Jan Rosseel presenteert met Back-up zijn fascinatie voor ons geheugen met een serie nieuwe werken. Vanuit iconische beelden als '9/11' of het ‘napalm meisje’ onderzoekt Jan Rosseel de logica van visuele media en de betrouwbaarheid van ons geheugen.