Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

14 video's

 • WJSVTK#4 CBK Rotterdam

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn/haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. In deze aflevering neemt Siebe Thissen - hoofd beeldende kunst & openbare ruimte - ons mee naar Katendrecht. Voor dit kunstwerk fietst hij graag een rondje om. Zeker 's nachts.

 • Re-defining Balance (as a matter of fact)

  Een documentaire over het maakproces van de acht meter hoge fontein, Re-defining Balance van Anne Wenzel voor de Recht-bank in Zwolle.

 • Daan Botlek - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze aflevering vertelt Daan Botlek over de manier waarop hij werkt.

 • Rory Pilgrim - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. In deze video is Rory Pilgrim aan het woord over de kunst die hij maakt.

 • Katarina Zdjelar - Dolf Henkes Prijs 2016

  De kunstenaars Daan Botlek, Rana Hamadeh, Rory Pilgrim en Katarina Zdjelar zijn genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs 2016. De prijs wordt door de Stichting Henkes tweejaarlijks uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. Katarina Zdjedar vertelt in deze video over de manier waarop zij te werk gaat.

 • It Is Never Too Late to Say Sorry

  Film over Postbode en kunstenaar Wim Konings, die sinds 2011 iedere dag stipt om 12:00 uur de woorden riep: “It is never too late to say sorry!"

 • Carnaval Carnivalesque

  De manifestatie On The Other Side of Reality opende met een spetterende performance van modeontwerper Marga Weimans.

 • Ewoud van Rijn - Dolf Henkes Prijs 2014

  Ewoud van Rijn (1967) transformeerde voor de Dolf Henkes Prijs de tentoonstellingsruimte van TENT tot een plek voor rituelen en ontmoetingen.