Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

43 video's

 • SANGUINE/ BLOEDROOD: Luc Tuymans over Barok

  Met 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' plaatst het M HKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, de geest van de barokmeesters tegenover de visie van hedendaagse topkunstenaars.

 • AMVK presenteert AMVK

  “Het was een als een bijna-dood-ervaring om deze tentoonstelling te maken, maar ik denk dat ik vanaf nu veel vrijer door het leven kan gaan”, zegt AMVK (Anne-Mie Van Kerckhoven) over AMVK, de overzichtstentoonstelling die ze met curator Anders Kreuger maakte in het M HKA. Portret van een pionier.

 • Joseph Beuys - Groeten van Euraziaat

  Joseph Beuys was een van de belangrijkste en meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw, die de reikwijdte van kunst wist uit te breiden tot in de domeinen van politiek, maatschappij en ecologie. Deze tentoonstelling, de eerste grote presentatie van zijn werken in België sinds de jaren tachtig, onderzoekt tegelijk de activiteiten van Beuys in Antwerpen en zijn relevantie voor een nieuwe generatie.

 • Een tijdelijk toekomsten instituut

  Niemand kan weten wat nog niet bestaat. Maar het verbeelden van mogelijke, waarschijnlijke en verkiesbare toekomsten kan ervoor zorgen dat we het heden en het verleden beter begrijpen.

 • cameo

  CAMEO is een samenwerking tussen het tijdschrift Oogst en Cinema Zuid, de filmafdeling van het M HKA.

 • WJSVTK #6 M HKA

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met Bart de Baere, directeur van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. ’s Nachts komt hij terug voor een fiets! Maar niet zomaar eentje…

 • Robert Filliou - Het geheim van de permanente creatie

  Het M HKA wijdt een tentoonstelling aan de Franse dichter, toneelschrijver, kunstenaar en denker Robert Filliou: een sleutelfiguur van de experimentele kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

 • Energy Flash - De rave-beweging

  Energy Flash – De rave-beweging is de eerste museumtentoonstelling die het rave-fenomeen behandelt, evenals de sociale en politieke omstandigheden.