Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

21 video's

 • Graphite Knots – Gam Bodenhausen

  Van mei tot en met oktober 2018 realiseert de Eindhovense kunstenaar Gam Bodenhausen haar installatie Graphite Knots in Het Oog, een patio in het Van Abbemuseum. Op de monumentale achterwand van Het Oog maakt Bodenhausen gedurende een half jaar een grote tekening, waarin zij grafiet - het basismateriaal van de tekening - onderzoekt. Geïnspireerd door ontmoetingen en reizen verkent zij de geschiedenis en toekomst van het potlood.

 • Rasheed Araeen: Een retrospectief

  Een interview met kunstenaar Rasheed Araeen en curator Nick Aikens over de tentoonstelling Rasheed Araeen: Een retrospectief. Deze overzichtstentoonstelling van de zestigjarige carrière van Araeen was van 2 december 2017 tot en met 25 maart 2018 te zien in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

 • Onvergetelijk: Resultaten van het onderzoek

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Uit wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door VUmc blijkt dat Onvergetelijk-rondleidingen en –workshops bijdragen aan de kwaliteit van leven van de deelnemers én aan de dementievriendelijke samenleving.

 • Onvergetelijk: Omgaan met mensen met dementie

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Om een museumbezoek voor deze doelgroep zo prettig mogelijk te laten verlopen, is het essentieel om met een aantal zaken rekening te houden.

 • Onvergetelijk: het programma

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek naar aanleiding van museumobjecten. Dit draagt bij aan hun kwaliteit van leven.

 • Onvergetelijk: De Methode

  Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk. Tijdens een interactieve rondleiding of workshop worden de objecten in het museum gebruikt als aanleiding om gesprekken met de deelnemers te voeren. De rondleider faciliteert en leidt het gesprek aan de hand van een vooraf bepaalde gespreksstructuur.

 • Qiu Zhijie: Journeys without Arrivals

  Een interview met kunstenaar Qiu Zhijie en curator Davide Quadrio over de tentoonstelling Qiu Zhijie: Journeys without Arrivals die van 1 april t/m 24 september 2017 te zien was in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

 • WJSVTK #3 Van Abbe

  Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met directeur Charles Esche en medewerker collectie Toos Nijssen in het Van Abbemuseum.