Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

32 video's

 • De wereld van Pyke Koch - Andreas Koch vertelt

  Hoe was Pyke Koch als persoon en als grootvader? Zijn kleinzoon, Andreas Koch, deelt bijzondere herinneringen.

 • De wereld van Pyke Koch - Niels Bokhove

  Filosofie- en literatuurcriticus Niels Bokhove neemt je mee door Utrecht en vertelt meer over de plekken die belangrijk zijn geweest voor de kunstenaar.

 • De wereld van Pyke Koch - Bart Rutten

  Wat voor plek neemt Pyke Koch in binnen de kunstgeschiedenis? En hoe belangrijk is zijn werk voor de museale collectie van het Centraal Museum? Artistiek directeur Bart Rutten vertelt over deze bijzondere kunstenaar.

 • De wereld van Pyke Koch - Berber Hoftijzer

  Pyke Koch (1901-1991) leefde in een turbulente tijd. In het interbellum was de roep om sterke leiders groot. Conservator in opleiding Berber Hoftijzer schetst het politieke klimaat in de turbulente jaren ’30 en plaatst Pyke Koch binnen deze context.

 • Bye Bye De Stijl

  De tentoonstelling Bye Bye De Stijl toont het werk van elf hedendaagse kunstenaars. De kunstenaars reageren op De Stijl en reflecteren op de invloed van De Stijl op hun werk of leven.

 • De makers: Kapitaal, zeefdruk

  Kapitaal is in 2012 opgericht als een werkplaats voor creatievelingen in Utrecht. Het is een plek waar je jezelf als maker kunt bekwamen in zeefdruk, risoprint, ets of een andere druktechniek.

 • De makers: Kasper Mobach, keramiek

  Vanaf begin jaren zeventig verzamelt het Centraal Museum keramiek van het Utrechtse familiebedrijf Mobach. De verzameling werd in 2000 aanzienlijk uitgebreid, toen voormalig directrice Elizabeth Houtzager het museum een grote schenking deed.

 • De makers: Old Holland Classic Colours, verfmakers

  De geschiedenis van de Old Holland Classic Colours, makers van ambachtelijke kunstenaarsverven in het Utrechtse Driebergen, gaat terug tot de zeventiende eeuw, de tijd van de grote schilders uit de Noordelijke Nederlanden. In deze tijd maakten schilders hun verf op ambachtelijke wijze op basis van pigmenten uit mineralen en planten.