Hier vind je alle video's over tentoonstellingen, collecties en kunstenaars. Filter via onderstaande buttons op thema en/of museum.

113 video's

 • What The Art?! – Raquel van Haver

  Leer de kunstenaar Raquel van Haver kennen aan de hand van drie kunstwerken in de vaste collectie van het Stedelijk Museum, uitgekozen door Blikopener Ahmed. Aan het eind van de video geeft Raquel nog een opdracht waar je in de klas mee aan de slag kan.

 • Lily van der Stokker — Friendly Good

  Het Stedelijk Museum presenteert een overzicht van het oeuvre van Lily van der Stokker, met tekeningen en muurschilderingen van de late jaren tachtig tot nu.

 • What The Art?! Brian Elstak

  Leer de kunstenaar Brian Elstak kennen aan de hand van drie kunstwerken in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, uitgekozen door Blikopener Yara. Aan het eind van de video geeft Brian nog een opdracht waar je in de klas mee aan de slag kan.

 • What The Art?! Bonne Reijn

  Leer de kunstenaar/designer Bonne Reijn kennen aan de hand van drie kunstwerken in de vaste collectie van het Stedelijk Museum, uitgekozen door Blikopener Loulou. Aan het eind van de video geeft Bonne Reijn nog een opdracht waar je in de klas mee aan de slag kan.

 • Günther Förg: A Fragile Beauty

  Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert van 26 mei t/m 14 oktober 2018 een overzichtstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Günther Förg (1952–2013). A Fragile Beauty toont het oeuvre van een rebelse geest die kritisch en speels maar ook uiterst serieus en grondig de canon van de moderne kunst ter discussie stelde.

 • Studio Drift - Coded Nature

  Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift.

 • FOREVER YOUNG?

  Fotografie legt vaak het verstrijken van de tijd, de veranderlijkheid en het ouder worden van mensen en dingen vast, maar foto’s zelf zijn ook bij uitstek vergankelijke objecten.

 • Ontdek de collectie in Stedelijk Base

  Op zoek naar verrassingen, onverwachte combinaties en nieuwe dwarsverbanden in moderne kunst en vormgeving? STEDELIJK BASE toont de ontwikkelingen in de kunst en design, vanaf 1880 tot nu, in bijna 700 hoogtepunten uit de collectie van het museum. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het museum dat vormgeving en beeldende kunst geïntegreerd worden getoond.