Zomer in Museum de Fundatie

172 Museum de Fundatie
Film over de drie zomertentoonstellingen in Museum de Fundatie: Ronald A. Westerhuis – Size Does Matter, Jasper Krabbé – Japanese Paintings, Fritz Klemm – Schilderijen en werken op papier

 

1. Ronald A. Westerhuis – Size Does Matter

Ronald A. Westerhuis maakt enorme sculpturen van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het Nationaal Monument MH17 dat vorig jaar is onthuld in het herdenkingsbos bij Vijfhuizen. Van 16 juni t/m 2 september 2018 is in Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis een groot overzicht te zien van deze belangrijke hedendaagse kunstenaar.

 

2. Jasper Krabbé – Japanese Paintings

Jasper Krabbé draait in zijn recente serie Japanese Paintings de conventies van de schilderkunst letterlijk om. Voor zijn door Japanse motieven geïnspireerde serie gebruikt hij de doordruk van beeltenissen op de achterkant van onconventionele dragers als antiek linnen en gebruikt decordoek.

 

3. Fritz Klemm – Schilderijen en werken op papier

Het werk van de Duitse kunstenaar Fritz Klemm (1902-1990) is buitengewoon krachtig, verstild en poëtisch in de dialoog en omgang met de dingen en de ruimte die hem omgeven. Wat zijn kunst en kunstenaarschap zo uniek maken, zijn de synergie van zijn ervaringen en zijn speciale, selectieve manier van waarnemen, zijn zoektocht naar het ideale evenwicht.

Video credits

  • Fotografie: Peter Tijhuis
  • Film: Sije Kingma
Meer info