WJSVTK #24 Rijksmuseum

255
In deze aflevering van Waar je s' nachts voor terug komt gaat Luuk naar het Rijksmuseum. Directeur Taco Dibbits laat hem een intiem werk zien van een oude meester.
Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn (1606 - 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw.

Meer over de kunstenaar

Deze week gaat Luuk Heezen voor de twaalfde aflevering van het tweede seizoen van Waar je 's nachts voor terug komt langs bij het Rijksmuseum. Directeur Taco Dibbiuts vertelt vol passie over een intiem werk van Rembrandt, dat vervaardigd werd met een weinig verschillende kleuren, maar mede daardoor zo intiem en nog steeds indrukwekkend is.

Video credits

Concept, film en montage: Luuk Heezen

1 series

  • Waar je 's nachts voor terugkomt

    Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.