Elke week trommelt Luuk Heezen een museumdirecteur of conservator uit bed voor zijn of haar favoriete kunstwerk uit hun museumcollectie. Deze aflevering is Luuk met curator Karen van Godtsenhoven in het MoMu Fashion Museum Antwerpen.

 

Na sluitingstijd komt Karen het liefst terug voor een bijzondere tapijt. Waarom? Dit tapijt stelt het genot van de kleine dingen in het leven in het licht.

Dirk Van Saene, modeontwerper en deel van de Antwerpse Zes, nam de uitdaging aan om zijn eigen geschilderde beeldtaal om te zetten in een ontwerp voor een tapijt. Hij schilderde, net als Rik Wouters, elementen uit zijn eigen privé-wereld en omgeving: de poezen uit de tuin van de buren, de duiven die nesten bouwen en zijn eigen bloementuin. Het tapijt werd gefabriceerd door het Belgisch familiebedrijf Limited Edition. De kleur van de handgeverfde garens werd speciaal voor dit kunstwerk ontwikkeld. Een product 100% ‘Made in Belgium’ van ontwerp tot productie.

Het unieke tapijt was te bewonderen in de expo ‘Rik Wouters & het huiselijk utopia’ in het ModeMuseum in Antwerpen van 17 september 2016 t/m 26 februari 2017.

Video credits

Concept, beeld en montage: Luuk Heezen

Met dank aan Karen van Godtsenhoven van het MoMu Fashion Museum Antwerpen.

Koop tickets

1 series

  • Waar je 's nachts voor terugkomt

    Voor ARTtube bezoekt Luuk Heezen verschillende musea na sluitingstijd. In de reeks Waar je 's nachts voor terug komt laten 12 museumdirecteuren en curatoren zien van welk werk zij het meest genieten als het licht uit is en de laatste bezoeker is verdwenen. Mooie, korte verhalen: weg van de waan van de dag, en zonder alledaags geneuzel.