Wim T. Schippers - het is me wat

00:06:55 Museum Boijmans Van Beuningen
De steen van Wim T. Schippers zweeft weer in Boijmans. Het kunstwerk 'Het is me wat' was drie jaar in ruste in het depot, maar is nu weer te zien. In dit interview - onderdeel van de serie Boijmans TV uit 2013 - vertelt Wim T. Schippers meer over het werk.
Wim T. Schippers

Wim T. Schippers is een Nederlands programmamaker, acteur, stemacteur, schrijver, presentator en beeldend kunstenaar. Zijn beeldende kunst heeft verwantschap met Fluxus, popart en conceptuele kunst. Als theatermaker maakt hij gebruik van humor en absurditeit.

Meer over de kunstenaar

Hij had erkend kunnen zijn als een van de belangrijkste beeldend kunstenaars van de tweede helft van de twintigste eeuw, maar omdat Wim T. Schippers bij voorkeur kronkelige paden bewandelt die nergens toe lijken te leiden, blijft die erkenning nog even uit. Sterker nog: zijn werk roept nog steeds irritatie op.

Het Is Me Wat, een beeld uit 1999 van een grote steen die boven zijn sokkel lijkt te zweven, werd vanaf het begin door de ambtenaren voor wie het gemaakt was gesaboteerd. Kleine wonderen mogen blijkbaar niet bestaan.

In de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is het beeld veilig. In dit interview vertelt Wim T. Schippers over Het Is Me Wat, waarbij zowel de techniek als de bedoelingen die er achter schuilgaan ter sprake komen.

Dit interview is een compilatie van het interview met Wim T. Schippers in Boijmans TV (aflevering 13). Het interview is aangevuld met materiaal waar in het televisieprogramma geen plaats voor was.

Video credits

Met dank aan: Wim T. Schippers
Interview: Wilfried de Jong
Bewaker: Rogier Philipoom
Regie: Sander Burger
Redactie: Els Hoek
Productie: Popov Film

Boijmans TV is een initiatief van Museum Boijmans Van Beuningen. Het format is gebaseerd op een idee van Wilfried de Jong en uitgewerkt in samenspraak met RTV Rijnmond, Popov film en het RO theater. 

Koop tickets