What the Art?! Roderick Hietbrink

00:08:17 512 Stedelijk Museum Amsterdam
Wat gebeurt er als je een boom door een huis trekt? Blikopener Joe bekijkt met Bilal een werk van video-kunstenaar Roderick Hietbrink dat recent is aangekocht door het Stedelijk Museum.

Bilal en Joe verbazen zich over de keuze van de kunstenaar om een boom door een huis te trekken en dat te filmen. Als zij er langer over nadenken willen ze ook alles weten van het proces. Ze komen erachter hoe Hietbrink zijn werk maakt en mogen in zijn studio zelf met objecten van de performance aan de slag.

De opdracht van Roderick Hietbrink

Download de docentenhandleiding hier.

What The Art?!

Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners - jongeren met een bijbaan bij Stedelijk Museum Amsterdam - de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Meer info op de website van het Stedelijk.

Download lesmateriaal
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.