What The Art?! – Raquel van Haver

Stedelijk Museum Amsterdam
Leer de kunstenaar Raquel van Haver kennen aan de hand van drie kunstwerken in de vaste collectie van het Stedelijk Museum, uitgekozen door Blikopener Ahmed. Aan het eind van de video geeft Raquel nog een opdracht waar je in de klas mee aan de slag kan.
Raquel van Haver

Raquel van Haver is geboren in 1989 in Bogotá, Colombia en is opgegroeid in Amsterdam. Ze staat bekend om haar ‘luide’ schilderijen die zijn te typeren door haar gebruik van verf om een reliëf te creëren waardoor haar schilderkunst van het doek lijkt te treden. Raquel van Haver won onlangs de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2018.

Meer over de kunstenaar

In deze aflevering van What The Art?! gaat Blikopener Ahmed samen met Raquel van Haver op pad door vaste collectie van het Stedelijk Museum. Raquel maakt, zoals ze het zelf noemt, ‘luide’ schilderijen. In deze aflevering zie je hoe die schilderijen zijn opgebouwd en welke thematiek centraal staat.

 

Ahmed kiest drie werken uit waarvan hij denkt dat ze iets gemeen hebben met het werk dat Raquel maakt. Samen bespreken ze de werken en zo komen wij meer te weten over de kunstenaar Raquel van Haver.

Download lesmateriaal
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.