What The Art?! Brian Elstak

Stedelijk Museum Amsterdam
Leer de kunstenaar Brian Elstak kennen aan de hand van drie kunstwerken in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, uitgekozen door Blikopener Yara. Aan het eind van de video geeft Brian nog een opdracht waar je in de klas mee aan de slag kan.
Brian Elstak

Brian Elstak (1980) beperkt zich in zijn werk niet tot één medium. Hij tekent, schildert, schrijft en filmt. Zijn werk siert albumcovers, hij animeert videoclips van internationaal bekende artiesten en in 2018 verschijnt zijn tweede kinderboek “Trobi”.

Meer over de kunstenaar

 

In deze aflevering van What The Art?! ontvangt Blikopener Yara in het Stedelijk Museum Amsterdam waar zij werkt de kunstenaar Brian Elstak. Brian is een veelzijdig kunstenaar: hij tekent, schildert, filmt en schrijft boeken. Blikopener Yara heeft drie kunstwerken uitgekozen waarvan ze denkt dat die passen bij het werk van Brian: ‘Op het terras’ van Nola Hatterman, ‘As I opened fire’ van Roy Lichtenstein & ‘Apartheid’ van Keith Haring. Aan de hand van deze schilderijen vertelt Elstak wat hem aanspreekt, wat hij wil overbrengen in zijn eigen werk en hoe comics, hiphop muziek en andere stromingen uit de popcultuur een belangrijke inspiratiebron voor hem zijn.

Download lesmateriaal

Video credits

  • Stedelijk Museum Amsterdam, 2018
  • Redactie & regie: Blikopeners Annemarijn, Yara & Sem
  • Presentatie: Blikopeners Ahmed, Loulou & Yara presenteren de afleveringen en ontmoeten de kunstenaars in het Stedelijk Museum Amsterdam én in hun ateliers.
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.