What the Art?! Marlene Dumas

00:10:25 Stedelijk Museum Amsterdam
In deze aflevering van What the Art?! bekijken Blikopeners Janne en Joe de tentoonstelling The Image As Burden van Marlene Dumas in het Stedelijk.
Marlene Dumas

Marlene Dumas (Kaapstad, 1953) is een in Zuid-Afrika geboren kunstenares en een van de belangrijkste en invloedrijkste schilders van dit moment.

Meer over de kunstenaar

Met hun eigen knipsels op zak gaan zij daarna bij haar op bezoek in de studio en vragen haar het hemd van het lijf. Hoe gebruikt Marlene Dumas beelden uit de media? En hoe gaat zij daar mee verder? 

Marlene laat Janne en Joe ook schilderijen zien die de tentoonstelling 'The Image As Burden' niet haalden. Waarom mocht Saddam Hoessein er eigenlijk niet in?

De opdracht van Marlene Dumas

Download de docentenhandleiding hier.

Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners - jongeren met een bijbaan bij Stedelijk Museum Amsterdam - de televisieserie What The Art?! 

Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Meer info vind je op de website van het Stedelijk. 

Download lesmateriaal
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.