What the Art?! Koos Breukel

00:07:48 Stedelijk Museum Amsterdam
In deze aflevering bezochten Blikopeners de fotograaf Koos Breukel in zijn atelier. Hij verteld wat een goede foto een goede foto maakt.
Koos Breukel

Koos Breukel (Den Haag 1962) is een van de bekendste portretfotografen van Nederland. Zijn portretten zijn nooit oppervlakkig, maar onbevooroordeelde portretten die recht doen aan het individu, de sporen van diens leven en bovenal aan de waardigheid van de persoon.

Meer over de kunstenaar

Facebook, Twitter en Instagram; bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een social media account. En daar hoort natuurlijk een profielfoto bij. Hoe krijg je eigenlijk een interessante en kwalitatief goede portretfoto?
Blikopeners Bilal en Fenneke onderzoeken deze vraag samen met de beroemde portretfotograaf Koos Breukel.

De opdracht van Koos Breukel:

Download de docentenhandleiding hier.

Blikopeners

Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners - jongeren met een bijbaan bij Stedelijk Museum Amsterdam - de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Meer info vind je op de website van het Stedelijk.

Download lesmateriaal
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.