What the Art?! Joep van Lieshout

00:09:09 Stedelijk Museum Amsterdam
Blikopeners Koen en Esha gaan langs in het bijzondere atelier van Joep van Lieshout om meer te weten te komen over zijn laatste serie werken.
Joep van Lieshout / AVL

Atelier Van Lieshout (AVL) is de in 1995 opgerichte studio en werkplaats rond de beeldhouwer Joep van Lieshout, gevestigd in Rotterdam. Het atelier maakte internationaal furore met beelden die op de scheidslijn tussen kunst, design en architectuur en design balanceren.

Meer over de kunstenaar

Rotterdam is de thuisbasis van Joep van Lieshout. In deze aflevering bekijken Blikopeners Coen en Esha het werk Sawmill uit zijn nieuwste serie. Het blijft niet bij praten; de Blikopeners worden aan het werk gezet door Van Lieshout. Dit is een kunstenaar die een overall aantrekt en niet bang is voor vieze handen.

De opdracht van Joep van Lieshout

Download de docentenhandleiding hier.

Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners - jongeren met een bijbaan bij Stedelijk Museum Amsterdam - de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Meer info op de website van het Stedelijk.

Download lesmateriaal
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.