What the Art?! Harmen Liemburg

00:09:46 Stedelijk Museum Amsterdam
In deze aflevering gaan Blikopeners aan de slag met Harmen Liemburg en leren ze over grafische vormgeving en het maken van zeefdrukken.

Dagelijks zie je zo'n 2.000 advertenties, afbeeldingen of logo’s. Hoe valt een beeld nog op in deze stroom van afbeeldingen? Ontwerper Harmen Liemburg maakt kleurrijke zeefdrukken en laat zich inspireren door grafische vormgeving uit het straatbeeld. Blikopeners Bilal en Luna bezoeken in deze aflevering Liemburgs werkplaats en krijgen de opdracht om ter inspiratie verpakkingen te verzamelen uit de dagelijkse omgeving: de supermarkt. Samen met Liemburg doorlopen zij het proces van het maken van een zeefdruk.

De opdracht van Harmen Liemburg:

Download de docentenhandleiding hier.

Blikopeners

Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners - jongeren met een bijbaan bij Stedelijk Museum Amsterdam - de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier. Meer info op de website van het Stedelijk: http://www.stedelijk.nl/educatie/what-the-art

Download lesmateriaal
Koop tickets

1 series

  • What the Art?!

    Onder professionele begeleiding van de AVRO maakten Blikopeners de televisieserie What The Art?! Elke aflevering bezochten Blikopeners een toonaangevende kunstenaar of vormgever in zijn of haar atelier.