We Live Art: Peter Verhelst

00:09:40 M HKA
Dit is de tweede aflevering van de serie ‘We Live Art’, over mensen wier leven door de kunst is veranderd. In deze aflevering staat schrijver en theatermaker Peter Verhelst centraal.

Dit is de tweede aflevering van de serie ‘We Live Art’, over mensen wier leven door de kunst is veranderd. In deze aflevering staat schrijver en theatermaker Peter Verhelst (Brugge 1962) centraal. Verhelst schildert landschappen met taal en kneedt personages uit woorden. Uit enkel letters ontwerpt hij labyrintische werelden, die de lezer heen en weer slingeren tussen nu eens een sterke zintuigelijke ervaring, dan weer de analytische, welhaast abstracte observatie daarvan. Om zo’n niet-beschrijvende stijl te ontwikkelen is de schrijver al op jonge leeftijd te rade gegaan bij de beeldende kunst. Zo raakten zijn boeken én zijn leven vergroeid met wat er in de musea en galeries wordt getoond. Verhelst werd kunstkenner, -vriend, -minnaar. In deze video neemt hij je mee in de depots van het Antwerpse M HKA en vertelt over werken waar hij van houdt. 

De serie ‘We Live Art’ wordt door de ARTtube partners gezamenlijk geproduceerd.

Video credits

  • direction: Els Hoek 
  • camera and editing: Mario De Munck 
  • music: 'Phase IV' lo-fi is sci-fi (cc) 
  • thanks: Bert Mattys, Hughe Lanoote, Ghislaine Peeters, Jos Van den Bergh, Lisa Van Gerven
Meer info

1 series

  • We Live Art - Invloed van kunst

    In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.