We Live Art - Aruna Vermeulen

00:17:30 Museum Boijmans Van Beuningen
In deze video vertelt Aruna Vermeulen, directeur van het Rotterdamse HipHopHuis, over haar achtergrond als b-girl en de essentie van de beweging die niet alleen ligt in het competitie-element, maar ook en vooral in saamhorigheid.

New York in de jaren 80 van de 20ste eeuw? Ook wie toen nog niet geboren was kent de beelden: enorme composities van letters en cartooneske elementen in een scala aan kleuren en stijlen, die zich met een forse snelheid op treinen door de metropool bewegen. Tieners met getto blasters en een stuk karton die de meest onwaarschijnlijk moves ten beste geven, gewoon ergens op een straathoek. Hoewel de MTA en de New Yorks autoriteiten er alles aan hebben gedaan om de uitingen van deze subcultuur de kop in te drukken is hiphop wereldwijd verspreid geraakt en kan het voorvoegsel ’sub’ inmiddels gevoeglijk weggelaten worden. 

In deze video vertelt Aruna Vermeulen, directeur van het Rotterdamse HipHopHuis, over haar achtergrond als b-girl en de essentie van de beweging die niet alleen ligt in het competitie-element, maar ook en vooral in saamhorigheid. Samen met de legendarische Mick La Rock brengt ze een bezoek aan het depot van Museum Boijmans Van Beuningen, waar doeken van diverse old school graffitikunstenaars worden bewaard. Daarnaast volgt filmmaker Gino Ragueb een Rotterdamse graffer bij het zetten van een piece.

Video credits

  • A film by: Gino Ragueb 
  • Chief editor: Els Hoek 
  • Sound: Drona Soekram, Rafael Carter 
  • Production assistent: Dennis Sirbegovic 
  • Soundmix: Henk Jelle de Groot
Koop tickets

1 series

  • We Live Art - Invloed van kunst

    In de serie ‘We Live Art’ zie je portretten van mensen die niet in het veld van de beeldende kunst werken, maar er wel sterk door worden beïnvloed. Een schrijver gaat op reis in de voetsporen van Matisse; een abt vertelt over zijn passie en spirituele ervaringen bij hedendaagse beeldende kunst.