Watersnood in het museum: een interview met Sjarel Ex

00:12:07 Museum Boijmans Van Beuningen
Boven in de museumzalen hangt en staat de kunst droog. Maar in de depots van Museum Boijmans Van Beuningen wordt er bij elke stevige bui die langer duurt dan 15 minuten gedweild.

De depots bevatten de kunstschatten van Rotterdam; werken van Jeroen Bosch, Rubens, Rembrandt, Dalí, Mondriaan en van duizenden andere beroemde en minder bekende meesters uit heden en verleden. Ze worden gekoesterd met het idee dat ook toekomstige generaties het recht hebben om van kunst te leren en vooral: te genieten. Het voelt alleen een beetje vreemd om een kunstwerk met zijden handschoentjes aan te pakken, terwijl er een emmer naast staat om het regenwater op te vangen.

In dit interview vertelt directeur Sjarel Ex over de al zes jaar geleden afgekeurde depots en over zijn angst dat een hele kunstcollectie voor de toekomst wordt verspeeld.Het interview is opgenomen voor een nieuwe aflevering van Boijmans TV met beveiliger Arie die de directeurvragen stelt door het gat in de vloer bij het beeld van Mauricio Cattelan. De aflevering wordt uitgezonden op RTV Rijnmond in oktober/november 2010.

Koop tickets