Wandkleed van ontwerpbureau Inside Outside

00:03:17 Stedelijk Museum Amsterdam
Ontwerpbureau Inside Outside heeft speciaal voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum Amsterdam een spectaculair wandkleed ontworpen. Het 200 m2 grote wandtapijt is in de nieuwe entreehal en restaurant van het museum aan het Museumplein te bewonderen.
Petra Blaisse / Inside Outside

Ontwerpster Petra Blaisse werkt in vele creatieve disciplines, onder meer tentoonstellingsontwerp, landschap en textiel. In 1991 richtte ze het bureau Inside Outside op in Amsterdam.

Meer over de kunstenaar

Het monumentale zwart-witte kleed is 31 meter breed en 14 meter hoog. Daarmee is het het grootste wandkleed dat Inside Outside tot nu toe gerealiseerd heeft. Het tapijt verbindt de oud- en nieuwbouw, draagt bij aan een goede akoestiek in de ruimtes en is tegelijkertijd een opvallend en sfeerbepalend element. Bij de productie van het werk kwamen ambacht en design samen: het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Inside Outside en tapijtfabrikant Desso, die speciaal hiervoor innovatieve weeftechnieken combineert. In dit filmpje vertellen ontwerpers Petra Blaisse en Marieke van den Heuvel alles over dit nieuwe icoon van het Stedelijk Museum. 

Video credits

  • De productie van het wandkleed is mogelijk gemaakt door Desso
  • Camera & editing: Kees Fopma van Captain Video 
  • Met dank aan Petra Blaisse en Marieke van den Heuvel
Koop tickets