Wait a minute?! Thomas Schütte

00:01:06 De Pont museum
In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Benjamin werd geïnspireerd door kunstenaar Thomas Schütte.


Naar aanleiding van de ‘ontmoeting’ met deze kunstenaar maakten de studenten hun eigen verhaal en hun eigen wereld in de vorm van een One Minute. De drijfveren van de kunstenaar worden door de studenten onderzocht maar meer nog hun eigen relatie met dat werk. De kunstwerken van Rosemarie Trockel, Thierry De Cordier, Marc Mulders en Thomas Schütte blijven wel de inspiratiebron. De animaties duren precies één minuut.

In deze aflevering baseert Benjamin Meijer zich op het werk van Thomas Schütte. Benjamin laat zien hoe macht zo maar kan veranderen in onmacht. Hier zie je de making of:

Download het lesmateriaal bij deze aflevering via de link hieronder en ga met de klas aan de slag met de challenge van Benjamin Meijer:

Download lesmateriaal

Video credits

Wait a minute?! is een samenwerking tussen De Pont museum, AKV|St. Joost en ARTtube.

Meer info

1 series

  • Wait a minute?!

    De onderwijsserie ‘Wait a minute?!’ bestaat uit vier video’s over het beeldend proces van kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van VMBO, HAVO en VWO. Vier studenten van AKV|StJoost laten zien hoe zij zich lieten inspireren door het werk van een kunstenaar uit De Pont museum.