Wait a minute?! Marc Mulders

00:01:06 682 De Pont museum
In de serie Wait a minute?! verdiepten vier studenten van de Kunstacademie St.Joost in Breda en ’s-Hertogenbosch zich in het universum van één van de kunstenaars uit de collectie van De Pont museum. In deze aflevering zien we hoe Robin Mommers aan de slag ging met het werk van Marc Mulders.
Marc Mulders

Marc Mulders is schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. De laatste jaren werkt Mulders steeds meer met glas.

Meer over de kunstenaar

Naar aanleiding van de ‘ontmoeting’ met deze kunstenaar maakten zij hun eigen verhaal en hun eigen wereld in de vorm van een One Minute. De drijfveren van de kunstenaar worden door de studenten onderzocht maar meer nog hun eigen relatie met dat werk. De kunstwerken van Rosemarie Trockel, Thierry De Cordier, Marc Mulders en Thomas Schütte blijven wel de inspiratiebron. De animaties duren precies één minuut.

In deze aflevering kiest Robin Mommers voor het werk van Marc Mulders. Robin laat ons zien wat zij ziet als ze naar het kunstwerk van Marc Mulders kijkt. Hier zie je de making of:

Download het lesmateriaal bij deze aflevering via de link hieronder en ga met de klas aan de slag met de challenge van Robin Mommers:

Download lesmateriaal

Video credits

Wait a minute?! is een samenwerking tussen De Pont museum, AKV|St. Joost en ARTtube.

Meer info

1 series

  • Wait a minute?!

    De onderwijsserie ‘Wait a minute?!’ bestaat uit vier video’s over het beeldend proces van kunst speciaal ontwikkeld voor de bovenbouw van VMBO, HAVO en VWO. Vier studenten van AKV|StJoost laten zien hoe zij zich lieten inspireren door het werk van een kunstenaar uit De Pont museum.