Vormaliteit - een film over Kevin Bauer

Concordia Film, Theater, Beeldende kunst
Een interview met Kevin Bauer in zijn atelier in Den Haag over zijn expositie ‘Vormaliteit’ bij Concordia in Enschede. Hij legt uit hoe hij werkt en wat vorm en beeld voor hem betekenen.
Kevin Bauer

Kevin Bauer is een jonge beeldhouwer, die werkt vanuit het materiaal en de constructie. Zijn kunstwerken hebben veelal het beeld zelf als onderwerp.

Meer over de kunstenaar

Kevin Bauer is een jonge, maar nu al succesvolle beeldhouwer. Kevin Bauer studeerde af in 2013 aan de AKI in Enschede. In hetzelfde jaar kreeg hij de International Outstanding Student In Contemporary Sculpture Award uitgereikt door The International Sculpture Organisation. In 2016 ontving hij de werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds en het stipendium Stroom Pro Invest van Stroom Den Haag. Zijn werk is opgenomen in verschillende bedrijvencollecties waaronder Collectie AKZO Nobel Art Foundation.

Kevin woont en werkt momenteel in Den Haag. Hij toont van 21 april t/m 1 juli 2018 zijn werk bij Concordia in Enschede. Hij bouwt daar een tentoonstelling waarbij hij de totale ruimte vormgeeft en deze laat aansluiten bij het werk. In dit interview toont Kevin, in zijn atelier in Den Haag, hoe zijn werk ontstaat en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Hij vertelt over het belang van het beeld en de vorm in zijn werk. Hij werkt vanuit materiaal en constructie en zet hiermee het beeld naar zijn hand. Hij streeft niet naar perfectie maar naar concentratie in zijn werk.

Video credits

  • Camera, script, edit: Danielle Spoelman
  • Camera: Joppe Hoekstra
  • Muziek: Junya Nishimura Garden II, Audiobinger Bottom Feeders, Bensound Tomorrow
  • Hartelijk dank aan Kevin Bauer en Petra Boonstra
  • In opdracht van Concordia, film > theater > beeldende kunst
Meer info