Varken in honderd stukjes: Christien Meindertsma

00:05:01 Museum Boijmans Van Beuningen
"Het geeft producten een belangrijke waarde wanneer we weten waar ze vandaan komen, hoe ze gemaakt zijn. Wat de moeite is die erin is gegaan", aldus de Nederlandse ontwerper Christien Meindertsma. "Een plek is het startpunt van mijn projecten. Een plek is de locatie, de vegetatie, de mensen en dieren."

 

Kennis over grondstoffen en productieprocessen was vroeger lokaal gebonden. Met de toenemende industrialisatie en globalisering is deze informatie steeds ingewikkelder en onduidelijker geworden. Onze relatie met de dingen is hierdoor verstoord. Christien Meindertsma (1980) wil processen weer transparant maken en de kennis erover vergroten.

Christien Meindertsma was genomineerd voor De Rotterdam designprijs 2009, een tweejaarlijkse, nationale prijs die de gemeenschappelijke kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp onder de aandacht brengt en het designdebat versterkt. De tien genomineerden werden geportretteerd voor de bijbehorende tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze tentoonstelling was te zien van 19 september 2009 tot 10 januari 2010.

http://www.boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/259/rotterdam-designprijs-2009

Video credits

Direction: Hans Wessels
Production: Boogiemen

Koop tickets