Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20ste eeuw

00:23:55 7246 Gemeentemuseum Den Haag
Video over de ontwikkeling van de westerse beeldhouwkunst bij de grote tentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag.
Henry Moore

Henry Moore (1898 – 1986, Engeland) wordt vaak omschreven als de grondlegger van de moderne Britse beeldhouwkunst. Er zijn weinig landen die géén groot, bronzen of marmeren werk van hem in de openbare ruimte hebben staan.

Meer over de kunstenaar

Auguste Rodin, Ernst Ludwig Kirchner, Umberto Boccioni, Constantin Brancusi, Jean Arp, Alexander Calder, Alberto Giacometti, Henry Moore, Donald Judd, Louise Bourgeois en vele anderen. Dit zijn de hoofdrolspelers in een groots overzicht van moderne sculptuur.

In Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20ste eeuw worden de belangrijkste ontwikkelingen getoond in de Europese en Amerikaanse beeldhouwkunst. Van Balzac van Rodin tot en met de draadsculpturen van Sandback en Bourgeois’ beroemde spinnen: de tentoonstelling is als een wandeling langs de sculpturale hoogtepunten van de westerse kunstgeschiedenis.

Het is een cliché dat Nederland geen sculptuurland zou zijn. Het Gemeentemuseum Den Haag bewijst graag het tegendeel. In een grootse tentoonstelling die tot buiten de museummuren reikt, zet het museum dit najaar juist sculptuur en haar vele internationale meesters in de spotlights. 

De tentoonstelling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de National Galleries of Scotland, Edinburgh.

Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20ste eeuw
De ontwikkeling van westerse beeldhouwkunst
15 oktober 2016 – 22 januari 2017
Gemeentemuseum Den Haag.

Video credits

  • Film: Studio Gerrit Schreurs
Koop tickets