Deze animatiefilm, gemaakt uit beelden van kunstwerken waarvan vele op de tentoonstelling te zien zijn, geeft een bijzondere introductie op 'De ontdekking van het dagelijkse leven, Van Bosch tot Bruegel'.
Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch staat bekend als de belangrijkste kunstenaar van de late middeleeuwen. Zijn werken bestaan uit werelden met een raadselachtig karakter, waar je steeds weer opnieuw iets in kan ontdekken.

Meer over de kunstenaar
Pieter Bruegel de Oude

De Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude (1525?-1569) stond aan de wieg van de genrekunst.

Meer over de kunstenaar

De ontdekking van het dagelijkse leven


Vijfhonderd jaar geleden waren er in De Nederlanden een aantal kunstenaars die de schoonheid zagen van het dagelijkse leven. En meer dan dat: deze kunstenaars waren zo getalenteerd dat ze er met hun voorstellingen van het alledaagse in slaagden ook anderen ervoor ontvankelijk te maken. Daar en toen, in de 53 jaar tussen de dood van Jheronimus Bosch (1516) en die van Pieter Bruegel de Oude (1569) ligt de oorsprong van onze niet aflatende belangstelling voor onszelf, het afwijkende en de ander.

'De ontdekking van het dagelijkse leven, Van Bosch tot Bruegel' was te zien in Museum Boijmans Van Beuningen tot 17 januari 2016.

Video credits

 

  • Geschreven door: Els Hoek
  • Animatie: Sid Duit, Jacco Gaillard en Kuba Szutkowski
  • Voice over: Einion Media en Sid Duit
  • Geluid: Sid Duit en Kuba Szutkowski

 

Koop tickets