Van Armando tot Tajiri - Ontdekkingen van een verzamelaar

00:13:04 655 Museum Jan Cunen
In deze video ontmoet je Frans van Ooijen, een kunstverzamelaar. Hij vertelt over zijn eerste aangekochte werken en zijn band met verschillende kunstenaars.

De tentoonstelling Van Armando tot Tajiri – Ontdekkingen van een verzamelaar laat de omvangrijke kunstverzameling van de Osse collectioneur Frans van Ooijen zien. Voor het eerst in zijn totaliteit te zien voor publiek toont de verzameling een dwarsdoorsnede van de Nederlandse kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Grote namen uit de kunstgeschiedenis zijn vertegenwoordigd: Armando, JCJ Vanderheyden, Harrie Gerritz, Aad de Haas, Klaas Gubbels, Ad Gerritsen, Shinkichi Tajiri en vele anderen.

"Er gaat geen dag voorbij dat ik de kunstwerken niet bekijk."

Het leven van oud-basisschooldirecteur Frans van Ooijen (1942) is onlosmakelijk verbonden met kunst. Het is een logisch gevolg van de persoonlijke band die hij met veel kunstenaars wist op te bouwen. In dit filmportret wordt duidelijk welke rol kunst speelt in zijn leven en zien we hoe de talloze werken worden bewaard tegen de achtergrond van zijn bescheiden woning.

Van Armando tot Tajiri – Ontdekkingen van een verzamelaar is te zien tot en met 29 januari 2017 in Museum Jan Cunen.

Video credits

  • Camera & Montage: Luma Design  
  • Interviews: Merel van den Nieuwenhof 
  • Producent: Herman van den Muijsenberg 
  • Muziek: Josh Woodward 
  • Met dank aan: Frans van Ooijsen, Jeanne van Ooijen, Han en Jaap en alle bevriende kunstenaars.
Meer info