Tuttle, Bosmans en Wang in Frans Hals Museum - Hal

00:07:07 556 Frans Hals Museum
Poëzie, sensitiviteit en elegantie zijn begrippen die de boventoon voeren in de serie solotentoonstellingen in De Hallen Haarlem. Het museum heeft drie kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te maken, dat is geïnspireerd op de (Haarlemse) geschiedenis en de collecties van het Frans Hals Museum.


Richard Tuttle creëerde een installatie in de Vleeshal die inspeelt op de historie van het zeventiende-eeuwse Haarlem als de Hollandse stad waar damast en zijde van de hoogste kwaliteit werden geproduceerd. In de Verweyhal combineert Kasper Bosmans historische en folkloristische verhalen met objecten uit de collectie. Op de zolderverdieping van de Vleeshal toont Evelyn Taocheng Wang nieuw installatie- en videowerk waarbij ze zich liet inspireren door de Haarlemse hofjescultuur en haar bewondering voor schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Uiteenlopend werk dat zich laat verenigen door de interesse die alle kunstenaars hebben in de uitdrukkingsmogelijkheden van specifieke materialen, waardoor hun werk een grote materiële gevoeligheid kent.

Van 21 januari t/m 7 mei 2017 presenteert Frans Hals Museum - Hal de drie solotentoonstellingen:Richard Tuttle, Kasper Bosmans, Evelyn Taocheng Wang.

Video credits

Geproduceerd door Mals Media.

Gepresenteerd door Ann Demeester (Directeur Frans Hals Museum / De Hallen Haarlem)

Koop tickets