Turkish Tulips: Gavin Turk

00:08:43 Museum Van Loon
Museum Van Loon heeft de Britse kunstenaar Gavin Turk uitgenodigd als curator van de expositie Turkish Tulips. In deze tentoonstelling onderzoekt hij de handelsroutes met het Ottomaanse Rijk aan de hand van de geschiedenis van de familie Van Loon.
Gavin Turk

Gavin Turk (1967) is een Britse kunstenaar die gerekend wordt tot de Young British Artists. Hij is een pionier op het gebied van Hedendaagse Britse Sculptuur zoals geschilderd brons, wassen werken, gerecyclede werken en het gebruik van restmaterialen in kunst.

Meer over de kunstenaar

Museum Van Loon heeft de Britse kunstenaar Gavin Turk (1967), één van de Young British Artists, uitgenodigd als curator van de expositie Turkish Tulips. Turk presenteert een transhistorische dialoog tussen hedendaagse kunst en de familie Van Loon. De familie Van Loon handelde al in de zestiende eeuw met het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije). Deze vroege handelsroutes inspireerden Turk om de handelsroutes van de Tulp vanuit Turkije te onderzoeken. In samenwerking met The House of Fairy Tales heeft Turk een groep bevriende kunstenaars uitgenodigd om werk te maken waarin de tulp symbool staat. Werken van o.a. Damien Hirst, Fiona Banner en Sir Peter Blake zijn te zien op de tentoonstelling.

Video credits

Film door Mymollseye

Koop tickets