Transport uit Lucca

00:04:59 Museum Boijmans Van Beuningen
De meesterwerken van Fra Bartolommeo verlaten voor de eerste keer Italië voor de tentoonstelling in Museum Boijmans van Beuningen. Bekijk hier exclusieve behind the scenes beelden van het transport.
Fra Bartolommeo

Fra Bartolommeo (1473-1517) was een van de grote meesters van de Florentijnse Hoogrenaissance, een stijlperiode die gekenmerkt wordt door harmonieuze composities met monumentale, op de klassieke kunst geïnspireerde figuren. Hij bereidde zijn religieuze schilderijen altijd zorgvuldig voor, met getekende studies van composities, afzonderlijke figuren en draperieën.

Meer over de kunstenaar

Museum Boijmans Van Beuningen toont van 15 oktober 2016 tot en met 15 januari 2017 de meesterwerken van Fra Bartolommeo (1473-1517), de Italiaanse kunstenaar-monnik uit Florence. Leonardo da Vinci, Rafaël, Michelangelo en Fra Bartolommeo zijn de vier belangrijkste kunstenaars van de Hoogrenaissance.

Voor het eerst reizen schilderijen van Fra Bartolommeo naar Nederland, elf in totaal. In Rotterdam worden deze schilderijen na vijfhonderd jaar herenigd met 140 voorbereidende tekeningen. Drie meesterwerken; 'Madonna della Misericordia', ‘Padre Eterno’ en ‘Madonna de Santuanrio’ zijn onlangs vanuit Museo Nazionale di Villa Guinigi in Lucca op transport gegaan naar Rotterdam. Nooit eerder hebben deze werken Italië verlaten. In deze video zie je wat een operatie het is om deze monumentale schilderijen op transport te laten reizen.

Fra Bartolommeo: meester van de Italiaanse Hoogrenaissance 
15 oktober 2016 - 15 januari 2017

 

Video credits

  • Video: Mano Daniel Szollossi
  • Productie: Jeanette Verdonk
  • Met dank aan Eva van der Meulen, Rosanna Morozzi
  • Muziek: "Virtutes Vorcis" en "Whimsy Groove" door Kevin MacLeod, CC BY -incompetech.com
Koop tickets