The Raven - La La La Human Steps

00:10:25 28 Museum Boijmans Van Beuningen
‘The Raven’, met gelithografeerde illustraties door Édouard Manet staat centraal in de expo ‘La La La Human Steps'. De Rotterdamse Gery Mendes maakte voor de gelegenheid een muzikale versie van gedicht.

Een werk dat zich al sinds 1951 in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bevindt maar nooit eerder aan het publiek werd getoond, is ‘Le Corbeau’, de Franse vertaling van Edgar Allan Poe‘s beroemde gedicht ‘The Raven’, met gelithografeerde illustraties door Édouard Manet. De map staat centraal in de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’ en de Rotterdamse zanger/acteur Gery Mendes maakte voor de gelegenheid een muzikale versie van gedicht. Dat hij daarmee in de voetsporen treedt van Lou Reed schrikt hem niet af; Mendes combineert jeugdige ontdekkingsdrang met de kracht en het charisma van iemand die weet hoe het werkt. 

Deze clip van Mendes’ optreden bij de opening, gemaakt door videokunstenaar Bouba Dola, is eveneens in de tentoonstelling te zien; t/m 17 mei 2015.

Video credits

  • Regie: Bouba Dola
  • Camera: Bouba Dola, Jacco Gaillard, Simone Lilmoes
  • Montage & effecten: Bouba Dola
  • Muziek: Gery Mendes
  • Tekst: Edgar Allan Poe
Koop tickets

1 series

  • La La La Human Steps - Dans in Boijmans

    De grote voorjaarstentoonstelling ‘La La La Human Steps’ toont honderd kunstwerken uit de eigen collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Aangevuld met bijzondere dans performances.