The making of Alex van Warmerdam: L’histoire kaputt

600 EYE Filmmuseum
Een man tilt een groot zwart ding uit een kast, er is een samengesteld meisje en er zijn schepselen in een woud. Eye brengt deze zomer nieuw werk van Alex van Warmerdam samen in een speciaal voor het filmmuseum ontworpen tentoonstelling. Deze mini-documentaire toont het bijzondere creatieproces.
Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam (1952) is een Nederlandse film- en theatermaker, schrijver en schilder. Hij werd bekend als medeoprichter van toneelgezelschap Hauser Orkater en brengt sinds 1985 zijn films uit via productiehuis Graniet Film.

Meer over de kunstenaar

Alex van Warmerdam - L’histoire kaputt is een eigenzinnige solo-tentoonstelling waarin personages, objecten en situaties tot leven komen in een raadselachtige, strak geënsceneerde setting, omkleed met groot geprojecteerde scènes uit Van Warmerdams films.

Op uitnodiging van het Eye Filmmuseum maakt Alex van Warmerdam deze zomer een expositie met nieuwe films, installaties en objecten. Film, theater, vormgeving en schilderkunst komen samen en belichten alle facetten van Van Warmerdams kunstenaarschap; in alle onderdelen van de tentoonstelling schuilt de nuchtere verbeelding en eigenzinnigheid van Van Warmerdam als film- en theatermaker, schrijver en schilder.

Video credits

  • Regisseur: Isolde Hallensleben
  • Camera: Rory van den Berg
  • Montage: Dominique Fraanje
Koop tickets