The Future of Fashion is Now - Iris van Herpen

00:03:43 580
Met een combinatie van delicaat handwerk, digitale technologieën en innovatieve materialen creëert Iris van Herpen verfijnde, vaak futuristisch aandoende collecties.

Met een combinatie van delicaat handwerk, digitale technologieën en innovatieve materialen creëert Iris van Herpen verfijnde, vaak futuristisch aandoende collecties. Met 3D-geprinte en interactieve kleding onderzoekt ze welke mogelijkheden nieuwe technologieën brengen als het gaat om vorm en beweging.

In deze tentoonstelling laat de ontwerper een 3D-geprinte jurk groeien. Dit doet ze met behulp van een magnetische vloeistof – ferrofluïde - die op de taille van de jurk druppelt. "De 3D-geprinte jurk heeft in de taille een structuur van open lijnen, waar ik van bovenaf ferrovloeistof op laat druppelen. Magneten zorgen ervoor dat de ferro niet in het bad drupt, maar op de taille van de jurk blijft zitten. Zo ontstaat er een effect waarin de jurk constant en subtiel draait en lijkt te groeien wanneer er druppels op vallen."

Video ter gelegenheid van de expositie 'The Future of Fashion is Now' te zien in Museum Boijmans Van Beuningen t/m 18 januari 2015.

Video credits

  • Een film van: Kuba Szutkowski en René Hazekamp 
  • Concept: Rianne Schoonderbeek 
  • Camera assistent: Gino Ragueb 
  • Ondertiteling: Einion Media
Meer info
Koop tickets

1 series