The Future of Fashion is Now - Digest Design

00:03:07 339
De Chinese kunstenaar Dooling Jiang, Digest Design, verdiepte zich in de Chinese calico-techniek voor haar stoffen in de expositie The Future of Fashion is now.

De Chinese kunstenaar/ontwerper Dooling Jiang, werkend onder de naam Digest Design, verdiepte zich in de Chinese calico-techniek. Ze heeft een uitsnede van een vogel- en bloemmotief gemaakt en het in een omgekeerde kleurstelling (wit op blauw) op een lap stof geplaatst. 

Het resultaat verwerkte ze op verschillende manieren in haar ready-to-wearcollectie 'Digest BLUE ground s/s 2014'. Dit resultaat vormde weer de basis voor de tent-installatie ‘Ons thuis, niets is onmogelijk: een hart dat gelooft verplaatst bergen', waarmee de ontwerper het primaire instinct van schuilen en beschermen in ons wakker wil schudden. 

Voor de tent zijn Chinese stoffen gebruikt die vooral natuurlijke vezels bevatten en gemaakt zijn met traditionele verf- en weeftechnieken. De geest van het vakmanschap – die grotendeels verloren is gegaan in de moderne industriële samenleving - komt zo weer tot leven. De lokale stenen uit Nederland en de stoffen uit het verre China werken samen en stralen samen een gevoel uit dat ieder mens ter wereld kent: het verlangen naar een veilig thuis.

Video ter gelegenheid van de tentoonstelling 'The Future of Fashion is Now' te zien in Museum Boijmans Van Beuningen t/m 18 januari 2015. 

Video credits

  • Een film van: Kuba Szutkowski en René Hazekamp 
  • Concept: Rianne Schoonderbeek 
  • Camera assistent: Gino Ragueb 
  • Ondertiteling: Einion Media
Meer info
Koop tickets

1 series