The Future of Fashion is Now - Craig Green

00:02:59 520
In de installatie Look 14, borduurt modeontwerper Craig Green voort op zijn herfst/winter collectie, geïnspireerd op het Perzische tapijt, werkkleding en romantiek.

 Kunstenaar/ontwerper Craig Green (UK) borduurt in de installatie “Look 14” voort op zijn mannencollectie voor herfst/winter 2014-2015, die geïnspireerd is op het Perzische tapijt, werkkleding en romantische elementen. 

Look 14 is een textielontwerp gemaakt in samenwerking met designer Helen Price. De getoonde outfit bestaat uit verschillende lagen: rok, shirt, blouse, vloerlange jas en lederen harnas. De jas is geïnspireerd op de Japanse 'noragi', een arbeidersjas. Het stoere, imponerende silhouet krijgt door de romantische print in psychedelische kleuren een zacht karakter.

"Alle onderdelen van de outfit zijn individueel, met de hand beschilderd. Dus ieder stuk stof is een uniek stuk textiel. lk blik terug op de oude productiemethoden van prints en textiel en reageer zo op de huidige digitalisering en reproduceerbaarheid. Het textiel is bedekt met een rond motief, opgebouwd uit verschillende lagen. ledere verflaag moet eerst drogen voor er een nieuwe laag overheen kan."

Video ter gelegenheid van de expositie 'The Future of Fashion is Now' te zien t/m 18 januari 2015 in Museum Boijmans Van Beuningen. 

Video credits

  • Een film van: Kuba Szutkowski en René Hazekamp 
  • Concept: Rianne Schoonderbeek 
  • Camera assistent: Gino Ragueb 
  • Ondertiteling: Einion Media
Meer info
Koop tickets