Telg uit een kunstenaars-familie

00:11:08 1943 Museum Jan Cunen
Speciaal voor de expo 'Mono No Aware' legt Krabbé in een korte film uit hoe hij als telg van een bekende kunstenaarsfamilie functioneert.
Jasper Krabbé

De schilderijen van Jasper krabbé (Amsterdam, 1970) reflecteren de herinnering aan plaatsen, gebeurtenissen en individuen.

Meer over de kunstenaar

Met de tentoonstelling ‘Mono no aware’ liet Jasper Krabbé in Museum Jan Cunen (Oss) een grote hoeveelheid recent werk zien. Muren vol tekeningen van uiteenlopend formaat toonden de hoge productiviteit van de kunstenaar. Speciaal voor deze tentoonstelling legt Krabbé in een korte film uit hoe hij als telg van een bekende kunstenaarsfamilie functioneert. In de film gaat hij in op zowel de voor- als nadelen daarvan en volgen we Krabbé in aanloop naar de tentoonstelling. 

Los van modes of tijdsgeest ontwikkelde Krabbé zijn kenmerkende beeldtaal: poëtische, tijdloze, intieme voorstellingen van herinneringen aan plaatsen, personen en gebeurtenissen. Zijn werk geeft blijk van een liefde voor het ambacht en een verfijnd gevoel voor kleur. Maar bovenal spreekt er een zacht soort melancholie uit.

 

Video credits

  • Film in opdracht van Museum Jan Cunen
  • Regie: Ilse Vocking
  • Camera: Rick David
Meer info