In de tentoonstelling Tattoo & Ceramics worden tattoo artists en keramisten samengebracht. Ze passen hun expertise toe bij het bewerken van een aantal serviezen.

 

Tattoo artists en keramisten hebben veel gemeen. Beide beoefenen ze eeuwenoude ambachten. Van Europa tot Azië zijn tatoeages én keramiek hooggewaardeerde kunstvormen. Ze hebben meer overeenkomsten dan je denkt. Een foutje is snel gemaakt en moeilijk te corrigeren, soms zelfs onmogelijk. Tatoeages zijn in principe voor altijd, en dat geldt eigenlijk ook voor keramiek. Beide worden een heel leven lang gekoesterd.

Tattoo & Ceramics brengt deze twee ambachten samen. Toonaangevende tattoo artists werken met een nieuwe ondergrond: porselein. De gekozen tattoo artists variëren in stijl en techniek, van een handpoke artiest met Noorse mythologische designs tot het Engelse duo Expanded Eye die met strakke lijnen tot uitgebreide avant-garde composities komen. Ze passen hun expertise toe bij het bewerken van een aantal serviezen. De resultaten zijn tot en met 28 oktober 2018 te zien in Keramiekmuseum Princessehof.

 

Video credits

  • video: Hatogkroller
  • met dank aan: Andrew Abramchik, Digz (Michaud Elie Jonathan), Drakkar Tattoo (Elbrich Schoorstra), Expanded Eye, Fabiënne Demmer, Growink (Maaike de Jong), Jakub Vaniš, Joris Mous.
Koop tickets