Tal R:

00:49:16 Museum Boijmans Van Beuningen
De Deense kunstenaar Tal R werkt aan zijn grote serie van negen schilderijen met treinwagons; ‘Habakuk’. In deze intieme film volgen we het maakproces.
Tal R

Tal R staat bekend als een van de meest actieve en productieve kunstenaars van deze tijd. Door zijn energieke stijl wordt hij gezien als een waar ‘schilderbeest’. Schilderijen, textiel, tekeningen, sculpturen en prenten, Tal R werkt aan een oeuvre dat een breed scala van methoden en technieken omvat.

Meer over de kunstenaar


In het najaar van 2017 is het indrukwekkende oeuvre van de Deense kunstenaar Tal R te zien in de grote tentoonstellingszalen van Museum Boijmans Van Beuningen. Tal R staat bekend als een van de meest actieve en productieve kunstenaars van deze tijd. Door zijn energieke stijl wordt hij gezien als een waar ‘schilderbeest’. Zijn inspiratiebronnen zijn zeer uiteenlopend. Tal R put ook uit stijlen van andere kunstenaars zoals, Picasso, Dumas en Picabia. Omgekeerd is het werk van Tal R internationaal voor vele hedendaagse kunstenaars een referentiepunt.

Video credits

Met dank aan: Louisiana Museum of Modern Art 2017 / Louisiana Channel

 

A film by: Kasper Bech Dyg and Marc-Christoph Wagner
Camera: Klaus Elmer
Additional footage: Nikolaj Jungersen & Rasmus Quistgaard
Edited by: Kasper Bech Dyg & Klaus Elmer
Soundmix: Torsten Larsen
Produced by: Kasper Bech Dyg and Marc-Christoph Wagner
Copyright: Louisiana Channel, Louisiana Museum of Modern Art, 2017
Subtitles: Einion Media

Koop tickets