Study for Boijmans. La La La Human Steps

00:12:50 0 Museum Boijmans Van Beuningen
In het voorjaar van 2015 maakte de Canadese choreograaf Édouard Lock een ballet voor twee dansers in het kader van de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’.

In het voorjaar van 2015 maakte de Canadese choreograaf Édouard Lock een ballet voor twee dansers in het kader van de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’. Daarbij vroeg hij niet alleen het uiterste van met name zijn vrouwelijke danser, Gesina Moog, maar was hij ook heel precies in alle details – kleding, belichting, muziek. Aan de videoregistratie van de dans, die Lock met een vergelijkbare aandacht voor detail regisseerde en zelf monteerde, heeft hij lang gesleuteld. In de tussentijd is zijn dansgezelschap ‘La La La Human Steps’, waar de tentoonstelling naar was vernoemd, opgehouden te bestaan. Maar de video is nu gereed voor publicatie. Deze video is gemaakt in het kader van de tentoonstelling ‘La La La Human Steps’ in Museum Boijmans Van Beuningen van 6-2-2015 t/m 25-5-2015

Video credits

  • A film by: Édouard Lock 
  • Director of photography: Philippe Lavalette 
  • Dancers: Gesine Moog Jac Carlsson composer Gavin Bryars musical director & accordion Lisa Eriksson Långbacka piano Gerhard Bouwhuis saxophone David Kweksilber double bass Jelte van Andel sound Technician: Steve Heezen 
  • Producer: Museum Boijmans Van Beuningen
  • Line producer: Els Hoek 
  • Thanks to: Louis Andriessen, Hélène Blackburn, Ruben van den Broeke, Sander Burger, Sjarel Ex, Frija Klijn, Cullberg Ballet, Sweden, La La la Humans Steps, Canada.

 

Koop tickets

1 series

  • La La La Human Steps - Dans in Boijmans

    De grote voorjaarstentoonstelling ‘La La La Human Steps’ toont honderd kunstwerken uit de eigen collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Aangevuld met bijzondere dans performances.