SONSBEEK ’16 – Agung Kurniawan

00:00:39 141 Museum Arnhem
Voor SONSBEEK ’16 transHISTORY organiseerde Agung Kurniawan een parade om de aandacht te vestigen op de rol van Nederland als kolonisator van Indonesië.

Voor SONSBEEK ’16 transHISTORY organiseerde Agung Kurniawan een parade om de aandacht te vestigen op de rol van Nederland als kolonisator van Indonesië. Aan de parade, die eindigde in de beeldentuin van Museum Arnhem, namen tientallen Arnhemmers deel. Museum Arnhem is gehuisvest in het gebouw van de voormalige Heerensociëteit, die eind 19e eeuw werd opgericht door gepensioneerde Nederlandse planters en zakenlieden die waren teruggekeerd uit Indonesië. De video vormt een weerslag van de parade en is te zien in de tentoonstelling SONSBEEK ’16 transHISTORY in Museum Arnhem en verbeeldt samen met de tekeningen op de muur de verschillende historische personages. Bezoekers mogen deze tekeningen met stippellijnen afmaken en de figuren op de zwarte wand inkleuren.

Video credits

Camera en Montage: Studio Halfvol

Met dank aan: C.S. Oolgaardt Stichting, Arnhemse Stichting Bijzondere Noden, Rabobank Stimuleringsfonds en alle deelnemers aan de parade 

Meer info