Sjarel Ex op TEDx Rotterdam

00:12:18 19 Museum Boijmans Van Beuningen
In deze TED talk vertelt directeur van het Boijmans, Sjarel Ex, meer over de innovatieve plannen voor het nieuwe Depot van Museum Boijmans Van Beuningen.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft een heel nieuw concept bedacht om hun kunstdepot naar het publiek te brengen. Hoewel het Depot nog niet is gebouwd, wordt er wereldwijd met veel bewondering naar de plannen gekeken. Het Collectiegebouw is een mooi voorbeeld van nieuwe manieren om de interactie met de museumbezoekers op te zoeken.

Sjarel Ex studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in vroege Nederlandse avant-garde en de kunstenaars en architecten rondom De Stijl. Als freelance curator initieerde en organiseerde hij tussen 1982 en 1987 diverse exposities in moderne en hedendaagse kunst. In 1988 werd hij aangewezen als artistiek en zakelijk directeur van het Centraal Museum, het Rietveld Schröder Huis en Landhuis Oud-Amelisweerd. In 2004 werd Ex aangesteld als directeur van Museum Boijmans van Beuningen en heeft de ultieme verantwoordelijkheid genomen voor het artistieke en financiële beleid van het museum. Ex heeft de samenwerking met private verzamelaars en mecenae nieuw leven ingeblazen, net als de educatie-afdeling, met positief resultaat.  

 

Video credits

Deze presentatie vond plaats op TEDx Rotterdam. 

Koop tickets