Sjarel Ex in gesprek met Tal R

00:05:00 10 Museum Boijmans Van Beuningen
Directeur Sjarel Ex gaat in gesprek met de Deense kunstenaar Tal R, over zijn energieke stijl, de werken uit zijn veelzijdige oeuvre en zijn eerste grote overzichtstentoonstelling in het Rotterdamse museum.
Tal R

Tal R staat bekend als een van de meest actieve en productieve kunstenaars van deze tijd. Door zijn energieke stijl wordt hij gezien als een waar ‘schilderbeest’. Schilderijen, textiel, tekeningen, sculpturen en prenten, Tal R werkt aan een oeuvre dat een breed scala van methoden en technieken omvat.

Meer over de kunstenaar

Over Tal R

Tal R staat bekend als een van de meest actieve en productieve kunstenaars van deze tijd. Door zijn energieke stijl wordt hij gezien als een waar ‘schilderbeest’. Schilderijen, textiel, tekeningen, sculpturen en prenten, Tal R werkt aan een oeuvre dat een breed scala van methoden en technieken omvat. Kenmerkend voor zijn werk is een uitbundige, kleurrijke beeldtaal.

'Voor mij was tekenen hetzelfde als 's nachts dromen: je kunt niet besluiten waarover je zult dromen, je droomt over wat je nodig hebt.' Tal R

Het werk van Tal R oogt altijd autonoom, wild en vitaal. Hij haalt zijn inspiratie uit de hoge en lage cultuur en ontleent daaraan een breed scala aan figuratieve en abstracte beelden. Zijn onderwerpen laten zich eenvoudig beschrijven, maar hun betekenis is net als in dromen raadselachtig.

Stap in de wereld van Tal R

Met een bijzondere enscenering, nodigt Museum Boijmans Van Beuningen de bezoekers uit, om regelrecht in de unieke en meeslepende wereld van Tal R te stappen. Academy of Tal R is met enkele honderden werken uit 20 jaar tijd, de meest omvangrijke tentoonstelling van de multidisciplinaire kunstenaar tot nu toe. Een deel van de werken komt uit de collectie van particuliere verzamelaars en is zelden te zien. De expositie is te zien t/m 21 januari 2018 in Museum Boijmans Van Beuningen.

Video credits

Camera: Mano Daniel Szollosi, Simone Lilmoes

Editing: Mano Daniel Szollosi

Met dank aan: Tal R & Sjarel Ex

Met steun van: Mondriaan Fonds & Danish Arts Foundation

Koop tickets