Sit-in met Piet Paris

00:05:18 Centraal Museum
Directeur Edwin Jacobs interviewt Piet Paris over Mode, De Musical. Uit de collectie van het Centraal Museum koos Piet Paris meer dan 150 voorwerpen voor de expositie.
Piet Paris

Piet Paris is het pseudoniem van de Nederlandse mode-illustrator Pieter 't Hoen (Den Haag, 1962). 't Hoen studeerde in 1988 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Zijn werkstijl kenmerkt zich door karakteristieke, krachtige lijnen. Zijn illustraties worden al 25 jaar gepubliceerd in verschillende nationale en internationale kranten en tijdschriften.

Meer over de kunstenaar

Directeur Edwin Jacobs interviewt Piet Paris over Mode, De Musical

Elke laatste zondag van de maand interviewt directeur Edwin Jacobs een kunstenaar van wie op dat moment werk te zien is in het museum of een gast die een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van een actuele tentoonstelling. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en zo actief deel te nemen aan het gesprek. 

29 juni 2014 was mode-illustrator Piet Paris te gast. Piet Paris maakte de tentoonstelling ‘Mode, de musical’, die nog tot en met 30 november te zien is. Uit de collectie van het Centraal Museum koos Piet Paris meer dan 150 voorwerpen en presenteert ze in een verrassende vorm: als scènes van een musical.

Video credits

  • Productie: Vera de Lange
  • Camera: Rabarber Producties
  • Geluid: Aart Wammes
  • Foto's: Ernst Moritz
  • Muziek: Tommy Dorsey, Tea For Two (Cha Cha)
Meer info