Sensory Spaces 9 - Beni Bischof

00:06:00 Museum Boijmans Van Beuningen
Voor de negende editie van Sensory Spaces nodigt Museum Boijmans Van Beuningen de Zwitserse kunstenaar Beni Bischof uit.

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. 

Voor de negende editie van Sensory Spaces nodigt Museum Boijmans Van Beuningen de Zwitserse kunstenaar Beni Bischof uit. Beni Bischof is de ultieme mix and matcher; in zijn werk voegt hij bestaande beelden, teksten en situaties samen en zet deze naar zijn hand. In zijn werk stelt Bischof de banaliteit van het dagelijkse leven centraal. Zijn inspiratie doet hij op in alledaagse objecten als bouquetromans, mode, tijdschriften, advertenties maar ook de virtuele wereld. 

In Sensory Spaces 9 maakt Bischof een ontregelende totaalinstallatie waarin de bezoeker door een stelsel van gangen loopt met open en gesloten deuren en ruimtes waarin chaos heerst. In de driedimensionale installatie komen alle verschillende media samen waarmee Bischof werkt, waaronder schilderen, zijn geheime liefde. 

De installatie van Bischof kan worden beschouwd als een systeem waarin hij zijn ideeën en werken onderbrengt. Daardoor wordt het een gesamtkunstwerk: een samenspel van verschillende kunstvormen. 

Museum Boijmans Van Beuningen, Sensory Spaces 9 - Beni Beschof te zien t/m 2 oktober 2016

Video credits

  • Direction and camera: Máno Dániel Szöllösi and Sandra Fauconnier
  • Editing and post-production: Máno Dániel Szöllösi 
  • Thank you: Beni Bischof, Noor Mertens, Eva van der Meulen
  • Music: 'Two finger Johnny' byKevin MacLeod
  • Subtitles: Einion
Koop tickets

1 series

  • Sensory Spaces

    Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.