Sensory Spaces 4: Liu Wei

00:04:24 Museum Boijmans Van Beuningen
In deze video vertellen Liu Wei en conservator Noor Mertens over de totstandkoming van de nieuwe Sensory Spaces.

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de tentoonstellingsruimte in het gratis toegankelijke gebied van Museum Boijmans Van Beuningen. Voor iedere editie wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. 

Het uitgangspunt in het werk van Liu Wei (1972) is het zich snel moderniserende verstedelijkte China. Hij gebruikt niet alleen de letterlijke materialen waaruit een stad wordt opgebouwd, maar neemt ook de machtsstructuren en dynamiek van een stedelijke samenleving als onderwerp. Wei plaatst in het kader van de reeks Sensory Spaces (uitver)grote elementen in de tentoonstellingsruimte, die zowel bouwstenen als sculpturen zijn. Ze zijn gemaakt van bouwmaterialen en verwijzen naar constructie en verval, naar mogelijkheden en utopieën. Tegelijkertijd verhouden de elementen zich door hun grootte en materialiteit wonderwel tot Richard Serra's 'Waxing Arcs' in de ruimte ernaast en tot de betonarchitectuur van het museum. 

Sensory Spaces - Liu Wei is te zien van 14 juni - 28 september 2014 in Museum Boijmans Van Beuningen.

Video credits

  • With the generous support of AMMODO
  • Thank you: Liu Wei, Noor Mertens, Lehmann Maupin Gallery
  • Camera & editing: Manó Dániel Szollosi
  • Interviews: Sandra Fauconnier
  • Music: 'Strides' by Jared C. Balogh (from freemusicarchive.org) and 'Drone in D' by Kevin MacLeod (from freemusicarchive.org)
Koop tickets

1 series

  • Sensory Spaces

    Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.