Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig

00:08:22 Museum Boijmans Van Beuningen
In deze video vertellen Sabine Hornig en conservator Saskia van Kampen-Prein over de totstandkoming van het werk in Sensory Spaces 2.

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van Museum Boijmans Van Beuningen. Voor iedere editie wordt een kunstenaar gevraagd om de architecturale eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.

Sabine Hornig (Duitsland, woont in Berlijn) staat bekend om haar foto's, sculpturen en installaties die de beleving van ruimte en tijd doen kantelen of op scherp zetten. Haar werk ziet er op het eerste gezicht vaak bedrieglijk eenvoudig uit, maar wie langer kijkt ontdekt dat zijn waarneming op de proef wordt gesteld. Zo ook in de zaalvullende installatie die zij op uitnodiging van Museum Boijmans Van Beuningen vervaardigt. Het kunstwerk bestaat uit een open constructie van hout die aan de binnenzijde is bespannen met een transparante, bedrukte stof. Aan weerszijden van deze constructie zijn enkele handgemaakte architecturale elementen neergezet, zoals een vensterbank, een plateau en een slingerende wand.

In deze video vertellen Sabine Hornig en conservator Saskia van Kampen-Prein over de totstandkoming van dit werk.

Sensory Spaces 2 - Sabine Hornig is te zien van 12 oktober 2013 tot 9 februari 2014.

Video credits

  • With the generous support of Ammodo.
  • Thanks to Sabine Hornig, Saskia van Kampen-Prein, Rianne Schoonderbeek, Margita van Vugt, Tanya Bonakdar Gallery, New Yrok; Barbara Gross Gallery, Munich; Willem de Kooning Academie Rotterdam
  • Direction: Sandra Fauconnier, Anouk Wouters
  • Camera and editing: Anouk Wouters
  • Interviews: Sandra Fauconnier, Margita van Vugt
  • Camera Berlin: Simone Höckel
  • Music: Arizono Kazuhiro: July.#04 from freemusicarchive.org
Koop tickets

1 series

  • Sensory Spaces

    Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.