Voor Sensory Spaces 13 presenteert Anne Hardy (UK, 1970) een nieuw FIELD werk en nodigt de bezoeker uit een droomachtige, bezielde wereld te betreden. In deze video vertellen de kunstenaar en de gastcurator Nina Folkersma over het werk en hoe het tot stand kwam.


Anne Hardy maakt grootschalige installaties waarin objecten, licht, kleur en geluid samenkomen en een eigen leven lijken te leiden. Ze nodigt bezoekers uit deze 'voelende ruimte' te betreden en te ervaren hoe het werk om hen heen langzaam verandert.

Haar inspiratie, materialen en ook geluiden voor het werk zoekt ze in de stad, het liefst op onopvallende of over het hoofd geziene plekken. Het zijn plekken die zowel vertrouwd als vreemd zijn, die zweven tussen het feitelijke en het verbeelde. Precies deze ambiguïteit weet de kunstenaar ook te vatten in haar FIELD werken. Ze hebben iets magisch - iets dat je moet ervaren, maar dat tegelijkertijd moeilijk in woorden te vatten is. In Hardy's eigen woorden maken ze ons bewust van 'de glibberige aard van onze perceptie van de wereld'.

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt een kunstenaar gevraagd om de ruimte naar zijn hand te zetten.

Sensory Spaces 13 – Anne Hardy is te zien vanaf 10 februari t/m 25 mei 2018 in Museum Boijmans Van Beuningen.

Video credits

Interviews en regie: Kuba Szutkowski
Camera, edit en sounddesign: Kuba Szutkowski, Erika Roux Productieleider: Elvie Casteleijn
Muziek door: mchv - Beach guitar bahia (cc freesound.org), fragments of soundscape sensory spaces 13 by Anne Hardy
Aanvullende video's: Anne Hardy, Angus Mill, Maureen Paley Gallery  Ondertiteling: Einion
Met dank aan: Marloes Prins, Robin Becker, Rianne Schoonderbeek en alle medewerkers van Museum Boijmans Van Beuningen
Met steun van: Ammodo en Outset.
Een productie van: Studio Maslow 

Koop tickets

1 series

  • Sensory Spaces

    Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.