Sensory Spaces 11 – Raphael Hefti

00:07:54 Museum Boijmans Van Beuningen
Voor de elfde editie van de Sensory Spaces reeks presenteert Raphael Hefti (geboren in Zwitserland 1978, woont en werkt in London en Zürich) een site-specifieke installatie in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze video laat zien hoe het kunstwerk is gemaakt.

Raphael Hefti voert een eindeloze strijd met de grenzen van het medium dat normaal gesproken ‘beeldhouwkunst’ wordt genoemd. Het startpunt voor zijn radicale processen van transformatie ligt voor Hefti echter niet in beleefde sculpturen op een sokkel, maar eerder in de processen toegepast in de zware industrie en precisie-industrie. De visuele kakofonie van gesmolten metaal die in de tentoonstellingsruimte te zien is, is voor hem een poging om ons dichter bij de industriële processen te brengen die ons dagelijks leven vormgeven. Door technische expertise op een uiterst persoonlijke wijze in te zetten, weet Hefti een overwegend gecontroleerde chaos te creëren.

Hefti in Sensory Spaces

Voor deze editie van Sensory Spaces verandert Raphael Hefti de tentoonstellingsruimte van het museum in een experimenteerveld. Hij maakt een ruimtevullende installatie van zwart zand en gesmolten aluminium uit de Rotterdamse haven en brengt de bezoeker dichtbij het productieproces.

Over Sensory Spaces

Sensory Spaces is de titel van een reeks solotentoonstellingen in de Willem van der Vorm Galerij, de gratis toegankelijke tentoonstellingsruimte in het entreegebied van het museum. Voor iedere editie wordt één kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten. 

Video credits

  • Video: Mano Daniel Szollosi, Sandra Fauconnier
  • Camera: Mano Daniel Szollosi
  • Met dank aan: Raphael Hefti, Francesco Stocci, Lotte van Diggelen
  • Ondertiteling: Einion
  • Met steun van: Ammodo, Swiss arts council Prohelvetia
  • Foto: Making of Sensory Spaces 11 - Raphael Hefti
Koop tickets

1 series

  • Sensory Spaces

    Voor iedere editie van Sensory Spaces wordt een kunstenaar gevraagd om de eigenschappen van de ruimte op een verrassende manier naar zijn hand te zetten.